De kennismaking

De kennismaking

Het is hoog zomer (oké, nazomer, maar ik heb nu pas vakantie en het is heel mooi weer…) en ik ga het gewoon doen: schrijven over de jaarwisseling.
Oud en nieuw heeft voor mij altijd in het teken gestaan van gezellig samenzijn en lekker eten. Goede voornemens kan ik het hele jaar door maken, maar oliebollen, appelbeignets en om 00:00 uur proosten met champagne zorgen voor het juiste sfeertje. Vuurwerk hoort daar ook bij. In mijn geval van achter het glas bekijken hoe andere mensen voor soms honderden euro’s hun pijlen de lucht inschieten. Mij te gevaarlijk…

Maar toen kwam Poes in mijn leven. Dat veranderde mijn kijk op vuurwerk, want Poes was bang. Heel bang! Een aantal jaarwisselingen gingen voorbij en ik ging dat vuurwerk steeds minder waarderen. Ik zorgde er ieder jaar voor dat Poes ruim op tijd binnen was, maar toch presteerde ze het zo’n 5 jaar geleden om heel oudejaarsdag, oudejaarsavond én tijdens de jaarwisseling spoorloos te verdwijnen. Ze was nergens te vinden. Om 4:30 stond ze eindelijk zenuwachtig voor de deur (ja, ik ben ieder uur gaan kijken…). Ik was nieuwjaarsdag niet schor van een feestje, maar van het roepen naar Poes! Leuk zo’n jaarwisseling!

De jaren die volgden probeerden we afleiding, voorbereiding met een vuurwerk cd of lagen we om middernacht op onze buik naast Poes onder de tafel. Alles zonder succes: Poes zat bibberend, hijgend en met zweetpootjes onder de tafel en ging soms zelfs met blaasontsteking het nieuwe jaar in.
Maar toen was daar vorig jaar december een flesje ‘vuurwerkmix’ bij Sterkliniek Any Animal.
Een samenstelling van verschillende etherische oliën van Young Living die een huisdier kunnen helpen relaxed de jaarwisseling door te komen. Eerlijk is eerlijk: enigszins sceptisch wreven we een drupje olie in de puntjes van de oren van Poes. Zou zo’n olietje de oplossing zijn?? Het resultaat was verbazingwekkend! Poes heeft de hele avond relaxed op een stoel liggen slapen terwijl er rondom onze woning al flink werd geknald.
Om 00:00 uur barstte het geweld dat vuurwerk heet los en kroop Poes toch even onder de bank. Een half uurtje later lag ze echter alweer relaxed op een plekje te slapen alsof er niets was gebeurd. Ik kon bijna niet geloven dat dit door de olie kwam, maar zelfs manlief (de nuchterheid zelve) gaf aan dat hier echt geen andere verklaring voor was.

Etherische olie van Young Living dus… Dit was mijn eerste kennismaking. Je begrijpt dat ik hier heel veel meer van wilde weten. Had ik dus toch opeens een nieuw voornemen begin dit jaar 😉

Jolanda Kaandorp
Teamlid Oily Animals

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop