Ervaringen

ERVARINGEN

Ervaringen

Lavender olie 100% puur

Één van de meest waardevolste essentiële olie die er is. Mits van een zeer hoge kwaliteit en 100% puur.
Als je twijfelt welke olie je moet nemen? Gebruik dan deze Lavender olie.
Na een operatie waarbij de haren zijn weggeschoren geven wij altijd als service een flesje met verdunde lavender olie mee. Tegen de jeuk en voor een mooie genezing van de wond.

Reinigen in een dierenkliniek

In onze dierenkliniek ontstaan regelmatig verontreinigingen van oppervlakten. We hebben geleerd om dan te ontsmetten met allerlei agressieve chemische middelen. Werken uitstekend maar zo vervuilen we het milieu, mens en dier. Daarnaast moeten onze assistenten ermee werken en krijgen ongewild kleine hoeveelheden van deze chemische middelen binnen. Honden lopen over de vloer en verontreinigen zo ook zichzelf.

In onze kliniek reinigen we met Thieves reiniger van Young Living. Bewezen effectief tegen schimmels, bacteriën en virussen. Chemicaliën vrij.

Gebitten

In de kliniek verbeteren continu naar de inzichten die we opdoen.
Jaren zaten de spoelflessen van de gebitsunit gevuld met CLS vloeistof. Dit bevat chloorhexidine.

Sinds een klein jaar gebruiken wij Thieves en Pepermint essentiële oliën bij ons gedemineraliseerd spoelwater. We spoelen de gebitten hiermee en dus niet meer met CLS vloeistof

Stress bij dieren en eigenaren

Bij een hoog stress level grijpen we naar de volgende oliën: Stress Away, Peace and Calming of Orange.

Fijn voor het dier én voor de eigenaar 

Koude handen

Van foto 1 naar foto 3 binnen een minuut met dank aan Black pepper olie.
Mijn vingers waren compleet dood door kou vanmiddag, maar kwamen weer snel bij dankzij de olie.

Zelf heb ik er ook last van, ik maak met sheabutter, cacaoboter, V6, black pepper/ ginger en lavendel een crème/ zalf van. In de winter zorg ik dat ik in iedere tas een potje heb zitten.

Schimmel infectie

Een hond met nagels die van zijn poten vielen. Een schimmel infectie was de oorzaak. Thieves 1/1 verdunt met V6 olie. Twee maal daags uitwendig aangebracht op de nagels. In drie weken tijd een mooi genezingsproces.

Rust in de karper vijver naar bezoek reiger

Ik heb Trauma Life ingezet bij een school koi karpers die als groep schrikachtiger waren nadat er een reiger op bezoek was geweest. Het flesje stond aan de rand van de vijver en ze kwamen er uit zichzelf op af. Na het op deze manier inzetten van de olie, kwam er weer rust in de groep.

Essentiële oliën creatief gebruiken

Essentiële oliën zijn natuurproducten uit planten. Het zijn de communicatie stoffen van planten. Wij werken met de essentiële oliën Young Living in de kliniek. Ze geven een aanvulling in de behandelingen die we uitvoeren.

De dierenarts zet ze onder andere in bij de osteopathie en de acupunctuur. Daarnaast zijn er voldoende angstige dieren bij een dierenarts. Door de Peace and Calming en de Stress Away in de diffuser te doen zorgen we voor een ontspannen geur. Via de neus en het Limbisch systeem kalmeert het dieren.

Koeien behandeld met EO

In onze dierenkliniek behandelen we geen vee. Maar in ons team van Oily Animals hebben we de boer en boerin van de biologische Boerderij waar Brandrood kazen worden gemaakt.
Mooi om hun ervaringen mee te mogen maken, en te leren, hoe essentiële oliën perfect ingezet kunnen worden op een boerderij.
Uierontstekingen en andere vaak voorkomende klachten zijn significant afgenomen sinds het inzetten van deze oliën.
Helemaal chemicaliën vrij en zonder reguliere medicatie!
En even het vermelden waard: hun Brandrood kaas is onwijs lekker ?
Te koop in biologische winkels zoals Eco Plaza.

Castratie kater

.

Een ingreep die pijnlijk is.

In onze kliniek krijgen ze post operatief een NSAID injectie. De eigenaar krijgt copaiba mee om voor enkele dagen thuis te geven.

Beste advies via een diffuser toedienen. Tweede keus Copaiba aan de zolen van de voorpoten twee maal daags. Een op drie verdunt met V6 olie.

Chemicaliën vrije hulp

Hoefschimmel

Schimmel in een paardenhoef is al meerdere keren door verschillende teamleden vanuit Oily Animals bestreden met de blend Thieves van Young Living.

Er zit 7 weken verschil in deze hoef.

Drukke hond en EO

Wij laten in de dierenkliniek vaak honden ruiken aan gesloten flesjes essentiële oliën van YL. Meestal is dat genoeg om te zien wat hun reactie is en of ze het nodig hebben.
Sommige honden willen zelfs de flesjes olie opeten.

..

Nieuwe kipjes

Nieuwe kipjes in je toom invoegen: vaak zegt men al dat kippenherkennen op geur, dus zorgen dat ze hetzelfde ruiken zou helpen met acceptatie. Maar dat kan mooier en effectiever natuurlijk. Een spray gemaakt met stress away en lavendel, hiermee ‘s avonds toen het donker was zowel de oude als nieuwe bewoners van het kippenhok beneveld, en de nieuwe er bij op de stok gezet in het nachthok.
In de ochtend scharrelde het samen rond, elkaar af en toe nog wat verbaasd aankijkend maar geen toestanden!

WESPEN

Regelmagig wordt een hond of kat aangeboden op consult die naar een wesp heeft gehapt.
Oppassen dus met wespen voor mens en dier.

Wat kun je doen om ze “chemical free” te verdrijven?
Gebruik Clove en Lemon essentiële olie van Young Living. Één op één onverdund aanbrengen op kleding of een stukje stof.

Oudere dieren ondersteuning

Ik geef in de ochtend Copaiba over hun voer (vers vlees)  Copaiba en Frankincense, mijn hond is nu veel soepeler.

(hoeveelheden na advies en afhankelijk van grootte hond)

Kiespijn

Bij kiespijn en problemen met tandvlees helpt een druppel Thieves geweldig! Mijn tandarts was helemaal verbaast over het resultaat. Vroeger werd kruidnagel al veel gebruikt voor tanden dat wist hij nog wel, laat dit nu een bestanddeel zijn van Thieves 🙂

1 druppel (eventueel verdund) rond de plek aanbrengen, ook spoelen met Thieves mondwater is een mogelijkheid.

Succes met de oliën bij een paard

Een teamlid van Oily Animals werd bij een paard geroepen met wildvlees op zijn been na herstel van een ongeval.

De dierenarts adviseerde dit weg te snijden en dan 6 weken boxrust. In overleg met een aantal teamleden en dierenarts Erwin van Gijtenbeek is men begonnen met laseren rond de wond, een zalf met diverse essentiële oliën op de wondranden en daarna 2x per dag insprayen met helichrysum verdund in gedestilleerd water. Op de foto’s zie je de wond vlak na het ongeval, met wildvlees en na 6 weken behandelen door ons teamlid.

 

Animal Scent zalf

Even een praktijk casus.
Hond heeft rechts voor op de carpus een irritatie plek waar hij aan likt. Slechts een week elke dag een zalf met essentiële oliën erop. De hond likt er niet meer aan en het letsel is minder rood en gezwollen.
Linker foto is het initiële letsel, tweede foto een week later.

Zaterdag altijd druk op de kliniek

Nu even lekker een glas water met een druppel peppermint erin. Verfrist en activeert de cellulaire verbranding. Mocht je last hebben van een slechte adem werkt het er ook tegen.

Ik ga weer aan het werk

Purificatie en lemon in de diffuser in de spreekkamer. Lemon maakt de klanten vrolijk ( ze zijn ook vrolijk) en purification reinigt de ruimte en de geest.
Zo kun je als dierenarts nog effectiever werken.

Haarmasker Myrah oil

Voor het slapen mijn haar na het wassen ruim met Myrah hair oil ingekneed, volgende morgen glanzende bos gevoed haar!

(Eventueel uitspoelen als het niet voldoende opgenomen mocht zijn)

Een zeer krachtige antioxidant

Longevity essentiële olie is een zeer krachtige antioxidant. Deze olieblend ondersteund de neutralisering van vrije radicalen.
Oxidatieve stress en de aanwezigheid van vrije radicalen zijn de meest bekende oorzaken van veroudering. De theorie is gebaseerd op het feit dat oxidatieve stress veroudering veroorzaakt in cellen, receptoren en DNA in het lichaam buiten het normale verouderingsproces om. Wij geven deze olie regelmatig aan onze honden en aan ons zelf.

NingXia Red ook voor honden

Deze zoetzure drank bevat wolfsbes. Bevat daarnaast sap en extract van pruimen, appelbessen, kersen, bosbessen en granaatappels en heeft een scherpe, fruitige smaak. Naast deze ingrediënten bevat NingXia Red puur vanille-extract en Lemon, Orange, Yuzu en Tangerine etherische oliën voor een heerlijke smaak. Gebruik het iedere dag en geef ook wat aan je hond. Het is een super anti-oxidanten drank. 

Angstig

Soms zijn ze angstig. Eerst wat stress away erbij en ze knappen al op.

Vuurwerk stress

Op tijd beginnen met testen welke olie (mix) je dier kan ondersteunen geeft rust op momenten van stress. Heerlijk slapende hond tijdens oud en nieuw!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop