Mijn eerste recept

Mijn eerste recept


Zodra ik de starterskit in huis had was het iedere avond genieten van de heerlijke geuren in de diffuser. Oké, soms vond manlief het even wat minder lekker, te sterk of teveel aanwezig. En vooruit, ik moet toegeven dat ik sommige recepten ook niet direct geweldig vond, maar je probeert wel eens wat. En dat is precies wat ik die eerste weken deed: uitproberen. Heel veel uitproberen. In eerste instantie voornamelijk met de diffuser. Vervolgens eens een druppel Peppermint of Lemon in een glas water (lekker!). En daarna zelfs een druppel Thieves tegen mijn verhemelte op het moment dat ik hoofdpijn had (stiekem vond ik dat heel spannend om te proberen, maar het werkte wel!).

En daarna? Dan wil je meer. Maar wat nou als je zelf niet echt klachten of kwaaltjes hebt waar je een olie voor kan inzetten? Dan kan je altijd nog aan de slag met de recepten om fijne beautyproducten mee te maken. Bij mij werden dat bruistabletten voor een heerlijk, ontspannen voetbad (bij gebrek aan een ligbad besloot ik kleine bruistabletjes te maken…).

Op internet was ik veel recepten tegen gekomen, die allemaal een klein beetje van elkaar verschilden. Op goed geluk koos ik er eentje uit in de hoop dat mijn project zou slagen.

Ik zocht alle ingrediënten bij elkaar, zette de keukenweegschaal, bakjes en een vorm voor ijsblokjes klaar en ging aan de slag. Er werd afgewogen, au-bain-marie gesmolten, geroerd, olie toegevoegd, nog meer geroerd… En toen werd de vorm gevuld en in de koelkast gezet.

De hele keuken rook naar lavendel en op het aanrecht leek het of er een bom ontploft was. Hopelijk was het de moeite waard!

Ik kon niet wachten tot het eindelijk avond was en ik op de bank zat met mijn blote voetjes in een bak met warm water. Ik liet een bruistabletje in het water glijden en tot mijn grote blijdschap begon het direct te bruisen. Hoe leuk!!! Binnen enkele tellen kon ik de ontspannende geur van Lavender ruiken en toen was het succes compleet. De tablet bruiste niet heel lang, maar ik ben blijven zitten tot het water zo’n beetje helemaal afgekoeld was. Het resultaat was een fijn moment van totale ontspanning en heerlijke zachte voetjes.

Toevallig was het dat weekend Moederdag en had ik dus zomaar een origineel, zelfgemaakt cadeau voor mijn moeder en schoonmoeder. De heerlijke zachte voetjes die dat bij hen opleverde werden zeer gewaardeerd 🙂

Het recept dat ik hiervoor gebruikte (ongeveer 15 bruistabletjes uit een ijsblokjesvorm):

100 gr. Baking soda

50 gr. Citroenzuur

15 gr. Maïzena

20 gr. Sheabutter

20 gr. Kokosolie

20 gtt. Essentiële olie naar keuze

Eventueel kleurstof

Roer de baking soda, citroenzuur en maïzena goed door elkaar. Voeg de essentiële olie en eventueel kleurstof toe.

Smelt ondertussen de kokosolie en sheabutter au-bain-marie. Laat het mengsel iets afkoelen en schenk het vervolgens onder constant roeren langzaam bij de mix met baking soda. Kneed het mengsel tot een grote bal en vul vervolgens de vorm die je wilt gebruiken om de bruistabletjes te maken. Laat 24 uur drogen (of korter als je de vorm in de koelkast zet).

Enjoy!!
Jolanda Kaandorp

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop