Raindrop® massage

Raindrop® massage

Enige tijd geleden vroeg een teamlid om vrijwilligers waar ze haar Raindrop® massage technieken op mocht oefenen voor haar opleiding. Aangezien ik zelf ooit sportmassage heb gedaan en voor de hond ontspanningsmassage, weet ik hoe belangrijk oefenen is. Meters maken met  je handen. En ik hou van massages krijgen en al helemaal als het voor een klein bedrag is en toch de volle behandeling.

Laat mij maar slachtoffer zijn. Dus op een mooie zondagmiddag naar Lunteren gereden.

De Raindrop® massage is ontwikkeld door Gary Young in samenwerking met een stamlid van de Lagotto indianen. Deze indianen hadden generaties lang bepaalde tradities tijdens het Noorderlicht wat een positieve invloed had op hun gezondheid.  De Raindrop® techniek is hierop gebaseerd. Tijdens de Raindrop® worden 9 bepaalde oliën gebruikt in een bepaalde volgorde. Eerst wordt je licham gebalanceerd en daarna worden je voeten op een bepaalde manier gemasseerd, met die 9 oliën. Hierbij wordt via de vitareflexpunten vanuit je voeten de ruggengraat aangepakt. Ik kan je vertellen dat dit alleen al je van je rugpijn af kan helpen!!

Wat is dat lekker zeg. Ook als je gevoelige voeten hebt, dan kun je dit heerlijk vinden.

Vervolgens mag je je omdraaien op je buik en wordt de ruggengraat daadwerkelijk “onder handen” genomen. Niet met grof geweld maar heel vederlicht en met bepaalde hand bewegingen.

De Raindrop® massage is door de eeuwen heen gebruikt om het lijf en geest te verjongen (nu heb ik die illusie in deze maatschappij niet hoor ). Maar het balanceert wel je lichaam en je krijgt er weer bergen energie van. En het is super ontspannend.

Na die middag heb ik besloten om mezelf hiermee regelmatig te verwennen. Dan maar naar Lunteren, nu niet meer als oefenslachtoffer maar als betalende klant (ja de oliën zijn ook niet gratis), maar het doet me zoooo goed. Ik ben er zeker 3 dagen ontspannen van.

De tweede keer had de masseuse gelijk door dat er “iets” met mij was. Klopte hoor, emoties ivm een zieke hond van mijn ouders en van onszelf een zieke kat. Zorgen dus. De emoties zijn keurig onder controle gebleven daar, in Lunteren. Maar eenmaal thuis tijdens de bbq met mijn man ging het mis. Hij vroeg iets onbelangrijks en bam, daar kwamen de tranen. Ik dacht, oooo laat ook maar gaan, het moet er toch uit. Dat is wat er kan gebeuren met je. Het kan tijdens de massage gebeuren of daarna. Weg opgekropte gevoelens en hierrrrrrr met de opluchting.

Als je meer wilt weten over over een Raindrop® behandeling vraag het vooral na, wie dit doet en waar je massages kunt ondergaan, of zelf leren dit te doen. Erwin van Gijtenbeek geeft theoriedagen voor verdiepende kennis. En bij een aantal teamleden binnen Oily Animals kan je het praktische deel leren.

Een juist uitgevoerde Raindrop® is een absolute aanrader voor goede ontspanning, een heerlijk ME momentje en om gewoon heerlijk te genieten van een geurende massage.

Kim Speet-Boulengier

Dogsunderstood

Dogs-oils

En teamlid van Oily Animals

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop