Hondenneusafdrukken

Hondenneusafdrukken

Daar zit je dan op de bank op een prachtige zondag. Het zonnetje schijnt en de vogels fluiten, je kijkt naar buiten en geniet van de bloemen in de tuin. Maar dat genieten slaat al snel om in ergernis als je bedenkt dat je je tuin door een waas bekijkt.

Ik heb 2 heerlijke honden in de rondte lopen waar ik van geniet. Maar waar zij van genieten? Van buiten ravotten, af en toe eens flink helpen met spitten, loeren naar de katten in de tuin… En dat zorgt voor een waas van zand en hondenneusafdrukken op de ramen. Dus op een goede zondag besluit je jezelf een zogenoemde ‘schop onder de kont’ te geven en de ramen eens een wasbeurt te geven.

Vroeger deed ik dit met een sopje van chemisch afwasmiddel met water, daar had ik dan ook nog zo’n superdeluxe window vac van een bekend merk bij. En maar boenen en proberen streeploos de ramen te lappen.

Tegenwoordig denk ik bij huishoudelijke klusjes eerst eens diep na, stel ze nog even uit door op internet te zoeken naar het perfecte recept van Young Living voor de klus, kijken of ik alles wel in huis heb en dan pas start ik. En ik moet zeggen; dit brengt me af en toe wel plezier. 

Zoals op die bewuste zonnige zondag. Ik vond een recept en ging aan de slag. ‘Sopje’ gemaakt, doekje om het sopje mee over de ramen te wrijven en een droogdoek om alles weer netjes te krijgen.

Heerlijk aan de slag gegaan en ik plofte voldaan op de bank en keek naar buiten. Verbazing, ontzetting, volslagen vernedering! Waarom kan ik toch nóóit streeploos ramen lappen? Tot ik ontdek dat ik een ingrediënt van het recept ben vergeten. Keukenkastjes doorgestruind en ja hoor, ik heb het in huis. ‘Sopje’ aangevuld en opnieuw die middag de ramen gedaan. Ja, euforie! Gelukt. Nu kan ik dan eindelijk voldaan op de bank ploffen en genieten van mijn streeploze uitzicht.

Het recept voor dit geluksmomentje?

500 ml water
1 dopje Thieves household cleaner
5 druppels lemon
1 theelepel azijn (het geheime ingrediënt)
Alles mengen in een sprayfles
Een doekje voor het natte werk
Een stukje (kranten)papier voor het droogwrijven

Succes en geniet van het fantastische resultaat!

Hiske Balk
Teamlid van Oily Animals

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop